Uw Saab en E10 brandstof

Per 1 oktober 2019 zijn tankstations verplicht om E10-benzine te gaan verkopen in plaats van euro 95. Doordat E10-benzine 10 procent bio-ethanol bevat, kun je niet elke klassieke auto klakkeloos met E10 volgooien. Maar wat moet je dan als E10-benzine en klassieker niet te combineren zijn?

Om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, heeft de EU bepaald dat we meer bio-ethanol in onze benzine moeten mengen. Bio-ethanol wordt niet uit aardolie gewonnen, maar uit gewassen als suikerriet en maïs. Vanaf 1 oktober is de bijmenging van 10 procent bio-ethanol wettelijk verplicht en wordt Euro 95 (E5) als standaardbenzine verdrongen door E10.
De 10 staat voor 10% van iedere liter die u tankt (100ML) is Bio-ethanol.

Bio-ethanol is hygroscopisch en kan zijn eigen volume aan vocht opnemen, dus van iedere 100ml per liter kan er 100ml vocht bijkomen. Dit kan vooral bij weinig gebruik van de Saab problemen veroorzaken, er blijft water in het systeem achter.
Door de chemische reactie van Ethanol en de binding met water zal ook de motorolie sneller verouderen en verzuren, hierdoor zal de smerende werking natuurlijk verminderen. Dit geldt overigens ook voor de nieuwere Saab modellen.

Euro 95 (E5) bevat maximaal 5 procent bio-ethanol en dat verdragen veel oude auto’s nog wel. Al drinken sommige klassiekers en oldtimers liever premium-brandstoffen zonder ethanol en een iets hoger octaangetal.

Is mijn auto geschikt voor E10?

Toch is het vanaf 1 oktober verstandig om te checken of je oldtimer, klassieker of youngtimer wel geschikt is voor E10-benzine. Is je Saab gebouwd na 1985 dan is hij vrijwel altijd geschikt voor E10.

E10: gevaar voor pingelen

Maar wat maakt E10 nu ongeschikt als brandstof voor veel oudere auto’s? De redenen zijn divers. Zo breekt ethanol snel af, waardoor de benzine aan klopvastheid verliest. Dat vergroot het risico op het schadelijke pingelen (ongecontroleerde verbranding) van de motor. Zeker als de auto weinig wordt gebruikt of – erger nog – langdurig stilstaat (winterstalling).

Oude rubberslangen niet bestand tegen E10

Verder kunnen oudere rubbersoorten, kurk en zink niet zo goed tegen ethanol. Deze materialen werden in oude auto’s gebruikt voor slangen, afdichtingen en pakkingen. Schade aan deze onderdelen kan lekkages veroorzaken. Maar dat niet alleen: ethanol heeft tevens een oplossende werking, waardoor oude aanslag in de brandstoftank kan loslaten. Als de vuildeeltjes vervolgens in het brandstofsysteem terechtkomen, kunnen ze tot verstoppingen leiden.

Hoe voorkom ik problemen met E10?

Om te voorkomen dat je geliefde klassieker door problemen met E10 een bron van ergernis wordt, kun je diverse maatregelen nemen. Het eenvoudigst is het om premium brandstof als Shell V-Power, BP Ultimate, Total Excellium of Esso Synergy Supreme+ 98 te tanken. Check voor de zekerheid of de pomp en het vulpistool zijn gestickerd met het E5-label. Zo bent u ervan verzekerd dat er maximaal 5 procent ethanol is bijgemengd.

Voorheen was er ook een aantal tankstations dat Competition 102-benzine verkocht, met een extra hoog octaangetal en zónder ethanol. Deze benzine is vooral geliefd onder eigenaren van extreme sportwagens en snelle oldtimers. Helaas verdwijnt deze brandstof bij de meeste aanbieders, met uitzondering van TanQyou.

De ervaring leert inmiddels dat de E10 brandstoffen ook bij de latere Saab modellen klachten kunnen veroorzaken, zo zien wij in de werkplaats dat de motorolie sneller aan het verouderen is, (verzuren) de verversingsintervallen liggen bij sommige motoren op 30.000 km en het lijkt erop dat dat te lang is.

Wat kunnen wij u adviseren:

  1. Tank met uw oldtimer of klassieker de E5 brandstoffen zoals aangegeven in de voorgaande tekst. E5 bevat maar 5% ethanol en daar kunnen de meeste auto’s goed tegen.
  2. Bij de oudere Saabs of als u weinig rijdt en voor de winterstalling adviseren wij het gebruik van Millers Oil VSPE powerplus Multishot Ethanol killer om bij te voegen , dit product komt als beste uit diverse tests om problemen met Ethanol te voorkomen. Deze flacons zijn geschikt voor 500 liter brandstof wat neerkomt op ongeveer 10 tankbeurten. Het gebruik van een separate loodvervanger is dan niet meer nodig, omdat dit al verwerkt zit in de toevoeging. De Millers Oil VSPE Power plus Multishot Ethanol killer is bij ons verkrijgbaar voor
    € 41 incl. 21% btw per flacon van 500 ml, dit is excl. verzendkosten.

Voor meer informatie over de E5 en E10 brandstoffen staan wij u graag persoonlijk te woord.